Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Oj Aga czas leci baaardzo szybko i buziaczki dla Julci za 3 miesiace , za 12 dni Zuzia bedzie miala pol roczku! nie wiem kiedy to zlecialo

Ja sie wysypiam od ponad 3 miesiecy, wiec zycze Wam dziewczyny oby dzieciaczki budzily sie jak najmniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
aga, u mnie bylo tak wczoraj, grzeczny, moglam wszystko zrobic i jeszcze mialam czas na poczytanie ksiazki, a dzis juz nie, ciagle marudzi, a to za zimno a to za cieplo, a to pic i tak na okraglo, takze nici ze spotkania
Nie wiem od czego to zalezy, Emil spi cala noc juz od jakiegos miesiaca, tzn od 23 do 7 , najlepsze jest , ze on nie chce z nami spac w ogole, jak poloze go do lozka to zaraz placz i do lozeczka i tam zasypia,

Zaraz po porodzie jakies dwa tygodnie spal z nami potem juz nie.

no to u nas dzis dzien marudzenia bedzie, mam nadzieje, ze do sklepu chociaz pojdziemy i do navu musze sie przejsc, wyobrazcie sobie, ze przyslali mi upomnienie, ze mam oddac 10 tys koron bo pobieralam zasilek dla bezrobotnych i maciezynski, ale nikt nie raczyl mnie poinformowac ze tak nie wolno, zadnego powiadomienia nie dostalam, wiec napislam skarge i zobaczymy co bedzie,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
aaa buziaczki dla Julci od nas, szybko leci to fakt, duza panna juz.
Kasia, a Zuzia juz pol roku, u nas minely 2 miesiace
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Aleks moja Zuzia chodzi spac o 18, max 18:30 i dzis wstala na mleko o 6:30 a wczoraj o 7:30
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Dzieki dziewczeta, Julka ucalowana A najlepsze jest to,ze Julka tez mnie caluje Od tygodnia calowalam ja w szyje i ona sie strasznie smiala. A wczoraj ona zaczela tak calowac mnie. Normalnie ubaw po pachy
aleks,ja tez nie wiem od czego zalezy humor dzieciaczkow. Julka tez raz slodka jest a innym razem drze sie
Kasia, z tym spanie Zuzki to Ty masz po prostu jak w niebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów

(matyna)
Nowicjusz
kasiar mam 2 pytania do ciebie powiedz mi jesli mozesz bo wszystkiuego nie doczytalam dlaczego niuemasz numeru jesli twoj maz jest norwegiem???????? a zuzia ma numer???????????? a drugie to jak ty to robisz ze zuzia cala noc przesypia po moj syn skonczyl 5 miesiecy i jada 2 razy w nocy??????????? i wazy 8 kilo 69 cm hee a twoja ile mierzy i wazy???? co jej dajesz na noc jesc???? jakie deserki jej dajesz??????? i obiadki??? sama robisz czy kupujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Aga- Zuza tez sie tak smieje

Matyna- u nas sprawa ciagnie sie od konca marca, prawda jest taka ze obcokrajowiec ktory sprowadza tu swoja zone dostaje pozwolenie na pobyt bez problemu.
My po pierwszym zlozeniu wniosku po 2ch tygodniach dostalismy pismo z wywiadem: jak sie poznalismy, gdzie, kiedy itd, jak wygladal slub, jak wygladalo przyjecie, czy maz zaplacic mi za to ze jestem jego zona no i czy zgadzamy sie na testy genetyczne na ojcostwo i wiek dziecka w ambasadzie... odeslalismy to, po jakims czasie zadzwonilismy tam a oni stwierdzili ze dostali to pismo ale gdzies sie im zgubilo i ze jak chcemy to mozemy znow to wypelnic... :/ w efekcie po prawie 5 miesiacach dostalismy odpowiedz negatywna poniewaz maz nie zarobil prawie 280 tys. w zeszlym roku, co jest nie mozliwoscia bo nie moze isc do pracy na pelnym etacie bo ma studia dzienne (mieszkamy z tesciami, ktorzy wystawili pismo ze mieszkamy za darmo itd. wszystkie rachunki i oplaty za dom)... :/ ale to skomentowali ze gdyby bylby to ktos obcy dla mnie to moglby sie mna tak zajac na tej zasadzie ale nie rodzina...i ze jak chcemy to mozemy zamieszkac w Polsce razem . Plus to tego ze do danego dnia mam opuscic kraj. dnia mam opuscic kraj.

Zuzia ma nr i norweski paszport.

Mala juz tak spi jak skonczyla 3 miesiace, teraz mamy rutyne dziennie, rano mleczko z kaszka 5:30-7:30, 9:30-10:30 dostaje owocowy deserek, 12:30-13:30 gesta kaszka, 15:30-16:30 obiadek, 18:00- 18:15 mleczko z kaszka. Tak wyglada nasz dzien codziennie (przed zmiana czasu bylo to przesuniete o okolo godzine do przodu , wtedy chodzila spac o 19, teraz po zmianie o 18). Na tych spotkaniach z dziecmi polozne nas chwalily ze bardzo ladny ma plan posilkow i ze nie powinnismy go zmieniac, bo jest bardzo dobry dla niej. I w miedzy czasie dostaje herbatke i troszke bananka).

Teraz wazy 7,3 i ma 66 cm.

Co do obiadkow i deserkow to ja kupuje, dostaje tylko "surowego" banana i jak gotuje jakas zupke to przed doprawieniem daje jej sprobowac, tak mi powiedziala znajoma pielegniarka (ale polka) ze powinnam malej dac sprobowac to co my jemy .

No i w dzien Zuzia ma jeszcze 2-3 drzemki po o kolo 40 min.
teraz np. wstalismy po 9 , ubralismy sie i zeszlismy na dol, mala zjadla deserek, maz sie z nia pobawil i spi juz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Aga- po jedno to jest fajnie, ale po drugie jak chcialabys gdzies zostac do 20 (urodziny na przyklad) to sie jej nie da przetrzymac bo jest placz.
W ten weekend lecimy do Bergen na wystawe, bo maz sedziuje... i w niedziele mamy lot powrotny po 18... wiec juz to sobie wyorazam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów

(matyna)
Nowicjusz
kasiar ja cie rozumiem bo 18 to troche za wczesnie moj chodzi o 20 czasem 21 i mi to pasuje ale wole ajk chodzi o 20 bo pozniej wiecej czasu dla siebie to wyglada na to ze moj syn jest glodomorem bo mam w podobie jak ty rozpiske z jedzonkiem dla niego czuje ze bedzie z nego kawal chlopaa co do urzedasow i tego prawa norweskiego to szkoda gadac wspolczuje bo pewnie tylko wam psuja nerwy i co zamierzacie zrobic???????? zjezdzacie do pl??????? kiedy kazali ci sie wynosic ile czasu ci zostalo??te prawo norweskie jest do poprawy bo jest do dupy posadzili cie jakbys wyszla za niego dla kasy lub za kase a dziecko to nie jego idioci.aaaaaaaaaa i jeszcze mam pytanko na forum stavanger pisalas do dziewczyn zeby sie spotkac i co spotykacie sie mialas juz jakies spotaknie z dziewczyna z forum ??? czy one poprostu tylko pisza a nic nie robia??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Do bylo jak dostalismy pierwsza odpowiedz ze mam wyjechac, bylismy z biletem na policji i tam nam powiedziali ze mam sie nie bac bo jestem z Polski i moge byc tyle ile chce, teraz do momentu otrzymania odpowiedzi z odwolania moge byc tyle ile chce, ale tak czy inaczej czesto jestesmy w PL wiec sie nie przejmuje bo normalnie moge byc 3 miesiace

Ojj nerwow zjadlo i to duzo, moze tez to przyspieszylo porod nie wiem

Co do spotkania, to nikt nie pisze, nie bylo ( a przynajmniej ja nie wiem)... teraz po tej grupie miedzynardowej ktora wczoraj skonczylismy mamy spotkanie 25.11
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok